MISSATGE DE JOAN PAU II ALS JOVES

4 d’Abril del 2004

 

            Estimats joves:

                        El Diumenge de Rams llegíem a l’Evangeli la petició que feien aquells peregrins grecs als apòstols: “Volem veure Jesús”. El desig de veure Déu habita en el fons del cor de cada home i de cada dona. També vosaltres heu contemplat aquests dies el rostre de Jesús: el rostre sofrent el Divendres; el rostre triomfant aquesta nit.  Només l’encontre amb el Senyor pot donar ple sentit a les vostres vides. No us deixeu distreure en aquest constant camí de recerca de Jesús; persevereu en ell amb esforç i il·lusió perquè està en joc la vostra realització com a persones i la felicitat a la que Ell us crida.

      Si apreneu a descobrir Jesús a l’Eucaristia, el sabreu descobrir també en els vostres germans i germanes, sobre tot en els més pobres. L’Eucaristia, rebuda amb amor, il·lusió i respecte, és una escola de llibertat i de caritat per a complir el manament de l’amor, que recordàvem el Dijous Sant.

      La gent del nostre temps, joves i grans, esperen que sigueu els testimonis d’Aquell que heu trobat i us fa viure feliços. Sigueu testimonis valents d’un amor més fort que la mort a les realitats de la vida quotidiana. Poseu les vostres qualitats, els talents que Déu us ha donat, tota la força de la vostra joventut, al servei de l’anunci de la Bona Nova de l’Evangeli. Sigueu els amics entusiastes de Jesús que, com aquells apòstols, el presenten a tots els qui desitgen veure’l, sobre tot als qui n’estan més allunyats. Sentiu-vos  responsables de l’evangelització del vostre món i principalment dels companys i companyes de la vostra edat.

      Estimats joves: mireu-vos en les ulls de Jesús, perquè creixi en vosaltres el desig de contemplar el seu rostre i de donar-lo a conèixer als altres. I no oblideu que el Senyor ressuscitat està sempre amb vosaltres beneint i donant fortalesa al vostre esforç i treball de cada dia.