Parròquia de Sant Pere d'Octavià. Sant Cugat del Vallès.


Pàgina d'inici

El Servei d'Acollida de Promesos       

A totes les parelles que es casen al Monestir se'ls ofereix la possibilitat de participar a les sessions d'acollida, que organitzen un grup de 17 matrimonis de la parròquia, vinculats al CPM (Centre de Preparació al Matrimoni). L'objectiu principal és ajudar-vos a reflexionar sobre el vostres projecte de parella, que vol viure amb el màxim sentit cristià la seva relació de convivència i l'experiència d'amor generós.

Per això es fan unes sessions on es mira d'establir un diàleg obert i sincer, en el qual cada parella pot exposar el seu punt de vista i conèixer experiències diferents, tant de les altres parelles, com del matrimoni que els acull.

Per endavant, convé que sapigueu que:
 1. El primer i tercer dimarts de cada mes a les 20.30 hores es realitza una sessió informativa a la Casa Abacial prèvia a l'inici dels tràmits.
 2. Els casaments es poden celebrar de dilluns a dissabte, a les 11 i a les 12 del matí i a les 5 i a les 6 de la tarda, llevat dels dies de festa religiosa.
 3. Si heu decidit de casar-vos en una altra parròquia, però un de vosaltres o els dos pertanyeu a aquesta, haureu d'iniciar aquí l'expedient i a més us convidem a participar en les sessions d'acollida.

Tràmits que haureu de fer 

(este texto también puede ser consultado en castellano)

Primer pas:

Preparar els documents que haureu de presentar:
 • La partida de baptisme dels 2, que heu de demanar a la parròquia on vau ser batejats. Si sabeu que us van batejar a aquesta mateixa parròquia de Sant Pere, no cal que la demaneu. 
 • Una fotocòpia del llibre de família de cadascun. 
 •  La fitxa amb les vostres dades personals.

Segon pas:

Entrevista amb el Rector de la Parròquia: És millor que abans demaneu hora. Podeu fer-ho trucant al 936741163, els dilluns, dimecres i divendres, de 6 a 8 de la tarda. A aquesta entrevista podreu comentar quines són les motivacions que us han fet decidir per casar-vos per l'església. Us demanaran els documents que haureu preparat i us informarà dels tràmits que us caldrà fer si és que us caseu en una altra parròquia. Haureu de concretar el dia i l'hora de la celebració. A més, us donarà un llibre amb una selecció de lectures, que podreu triar per a la cerimònia.

Tercer pas:

Sessions d'acollida: El Centre de Preparació al Matrimoni us ofereix unes trobades de grups de parelles, on es dialoga sobre varis temes. Un matrimoni de la parròquia us trucarà uns mesos abans del dia del vostre casament per comunicar-vos els dies i els horaris d'aquestes trobades.

Quart pas:

Entrevista amb el sacerdot que presidirà la cerimònia: És millor que abans demaneu hora. Podeu fer-ho trucant al 936741163, els dilluns, dimecres i divendres, de 6 a 8 de la tarda. A aquesta entrevista podreu ampliar tots aquells punts que desitgeu sobre el sentit del sacrament que us disposeu a rebre. A més:
 • Lliurareu el certificat d'haver fet les sessions d'acollida, que us donaran el darrer dia.
 • Signareu l'expedient del casament.
 • Concretareu els detalls de la cerimònia, com les lectures, i acordareu un dia per fer una mica d'assaig al monestir.

Podreu resoldre els dubtes o problemes que tingueu sobre alguns altres aspectes, que ara us comentem:
 • Fotografies i vídeo. Podeu portar els professionals que desitgeu, però us demanem que els digueu que abans parlin amb el sacerdot per concretar alguns detalls tècnics.
 • Música. Tant si voleu portar algú de fora, com si voleu que se n'ocupi la parròquia, heu de posar-vos en contacte amb Immaculada Guix al telèfon   935 890 763. També per correu electrònic immaguix@hotmail.com
 • Flors. La parròquia s'ocupa de decorar el monestir de forma adient, igual per a tots els casaments que se celebren.
 • Aportació econòmica. La parròquia us agrairà la vostra generositat, si a més d'ajudar a cobrir les despeses ordinàries, com les flors, l'electricitat o la neteja, voleu col·laborar amb la seva tasca social i cultural.

Si en algun punt d'aquest itinerari us sentiu perduts, contacteu al 936744183, o per correu electrònic a promesos at santperedoctavia.org.

 ¡ Us desitgem de tot cor, que sigueu MOLT FELIÇOS i que feu feliços als demés !
Full Parroquial
Documents
El Màrtir Sant Cugat

Catequesi
Joves
Música
Promesos
Càritas

Horaris
Agenda
Directori
© Parròquia de Sant Pere d'Octavià, Pasqua de 2003. Tots els drets reservats. Podeu fer servir la informació continguda en aquesta pàgina citant clarament la font.